субота, 20. децембар 2014.

Izlaganje predśednika Mladih LP na Konvenciji FOM SDP u Baru (20.12.2014.)



Poštovani delegati VII Konvencije FOM SDP,

Dragi prijatelji i kolege,

Veliko mi je zadovoljstvo što danas ovđe u Baru mogu u ime Mladih liberala i Liberalne partije Crne Gore da vam se obratim i da vas sve srdačno pozdravim.

Prilika je i mjesto da se priśetimo da je baš ovaj grad održao one ideje u koji i mi liberali i socijaldemokrate, ali prije svega mladi ljudi, zajednički vjerujemo, da se priśetimo da je baš grad Bar bio usamljeni svjetionik slobode i bastion otpora sveopštem ludilu i haosu koje je unazadilo naše društvo i državu, istrgnuvši je iz njenih vjekovnih civiliziacijskih tokova i evropske porodice naroda đe mi svi zajedno, oduvijek, pripadamo.

Aveti prošlosti i klerofašizma i danas traže plodno tle za svoje retrogradno djelovanje. Zato je danas dužnost svih nas i mnogo veća, da zajednički, svojim idejama i slobodnim razmišljanjem doprinesemo sveopštem društvenom progresu i utemeljimo u njega najsvjetlije tradicije crnogorskog naroda, slobode, jednakih šansi za sve i tolerancije prema svakoj različitosti i posebnosti koja i jeste naše bogatstvo i jeste odraz naše veličine.


Takva borba pripada nama mladima. Neopterećeni teretom prošlosti, upoznavajući tjekovine modernog i demokratskog svijeta, mi ćemo kreirati politike budućeg razvoja i puta ove države, mi ćemo biti presudan faktor u edukaciji budućih generacija i onih koji vode našu državu. Svojim članstvom u evropske porodice liberalne omladine LYMEC i socijalističke omladine YES, pokazali smo da jesmo na visini toga zadatka.

Uvjeren sam da će, uprkos svemu, mladi liberali i mladi socijaldemokrati na tom putu uvijek biti podrška jedni drugima i da umijemo da prepozmao i međusobno cijenimo kvalitete i zasluge koje neupitno pripadaju i jednima i drugima.

U to ime, sa otvorenom željmo za što aktivnijom budućom saradnjom,

Želim vam uspješan rad VII Konvencije a novom rukovodstvu mladih SDP želim uspješan i kvalitetan mandat.

Hvala vam i živjeli!

Нема коментара:

Постави коментар